Як у ресторані: 5 секретів ідеального омлету

Найважче готуються найлегші страви? Як ми вас розуміємо!
Дотримуйтеся цих 5 правил, щоб приготувати красивий пишний омлет, який не осідає і тішить своїм неповторним смаком.
Молоко
Важливо, щоб молоко, з якого ви готуватимете свій яєчний делікатес, було кімнатної температури. Інакше омлет має всі шанси піднятися, та миттю осісти, тільки-но ви знімете кришку. До того ж буде жорстким на смак.
Зайві складники
Дуже часто, бажаючи вдосконалити смак омлету, ми додаємо всередину ковбасу, сир, овочі тощо. Та замість бажаного ефекту, ми тільки обтяжуємо страву, не даючи їй піднятися і гарно зберігати форму. Тож послуговуємось класичним рецептом, а все решта додаємо прямо в тарілку біля уже готового омлету.
Пропорції
Додаючи складники «на око», ви ризикуєте зіпсувати страву. Використовуючи співвідношення яєць та молока 50/50, маєте всі шанси приготувати ідеальний омлет. Обирати вам.
Мало суміші чи велика сковорода
Для того, щоб страва вдалася, товщина суміші у рідкому стані має становити не менше 2,5-3 см. Тому варіантів два: або не шкодувати продуктів, або використовувати меншу за діаметром сковороду.
Температура приготування
Ніколи не готуйте омлет на сильному вогні, адже білок не встигне піднятися, і страва швидше за все підгорить. Використовуйте натомість середню потужність конфорки: так яйця поступово просмажаться і збережуть свою пишну форму.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment